18.09.2016 19:32

Ziyech: "Speel liever vanuit het middenveld"

Hakim Ziyech (l.) snelt langs zijn directe tegenstander Robin Gosens (r.) van Heracles Almelo. (18-09-2016)
Hakim Ziyech (l.) snelt langs zijn directe tegenstander Robin Gosens (r.) van Heracles Almelo. (18-09-2016)

Hakim Ziyech speelde zijn eerste drie duels in het Ajax-shirt vanaf de rechterflank. Ook op bezoek bij Heracles Almelo speelde de aankoop vanaf de zijkant, maar Ziyech speelde een ongelukkige wedstrijd.

De 23-jarige Ziyech kijkt met gemengde gevoelens terug op de moeizame wedstrijd. "Als ik naar het team kijk, kan ik blij zijn met de drie punten. Qua spel nog niet echt. We moeten met elkaar blijven trainen en dan gaan we elkaar beter aanvoelen. Dan moet het beter gaan, maar ik denk wel dat het tijd nodig heeft", aldus Ziyech voor de camera van de NOS.

Ziyech kwam over van FC Twente, waar hij op het middenveld de absolute smaakmaker was. Bij Ajax kwam Ziyech nog niet uit op zijn favoriete positie. "Alles is nieuw, dus in het begin is het even wennen. Ik speel liever vanuit het middenveld, maar dat weet de trainer ook. Op dit moment speel ik vanaf de rechterkant. Het was geen geweldige middag van mij en ik snap wel dat de trainer mij gewisseld heeft."

Na ruim een uur spelen werd Ziyech als eerste Ajacied gewisseld. De Ziyech die furore maakte bij Twente heeft zich nog niet laten zien in het shirt van Ajax, maar dat heeft volgens de creatieve speler tijd nodig. "Dit is pas mijn derde wedstrijd, dus ik maak me nog niet al te druk. Ik weet dat ik beter kan en dat gaat over een tijd ook gebeuren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner