19.09.2016 10:56

Nijhuis duidelijk: "Dat ageren moet stoppen"

Bas Nijhuis deelt een rode kaart uit tijdens het competitieduel van Roda JC Kerkrade met sc Heerenveen. (17-09-2016)
Bas Nijhuis deelt een rode kaart uit tijdens het competitieduel van Roda JC Kerkrade met sc Heerenveen. (17-09-2016)

Bas Nijhuis was zaterdagavond een veelbesproken man. De scheidsrechter gaf tijdens het duel tussen Roda JC Kerkrade en sc Heerenveen maar liefst drie rode kaarten. De thuisploeg ontving er twee daarvan al voor de rust.

Nijhuis was het zeuren van de spelers zat en gaf zodoende Christian Kum zijn tweede gele kaart na commentaar op de leiding. "Dat ageren richting de arbitrage moet stoppen. Het wordt alleen maar erger", vertelt de scheidsrechter aan De Telegraaf. "Ik tolereer dat niet. Ik heb gemerkt dat het weer erger is geworden nadat het een periode rustig is geweest. Kum kreeg nota bene een vrije trap mee. Hoe makkelijk wil je een gele kaart krijgen?"

"Bij de KNVB krijgen we tegenwoordig weer beelden te zien van situaties waarin spelers verbaal over de schreef gaan richting de arbitrage. Dat is niet voor niks en dit gedrag moet heel snel stoppen." Nijhuis kreeg het publiek van Roda tegen zich. "Als de mensen van Roda JC er niet alles aan hadden gedaan om de spreekkoren een halt toe te roepen dan had ik de wedstrijd gestaakt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner