20.09.2016 10:48

Fysio Excelsior baalt van duel met Barendrecht

Barendrecht-trainer Adrie Poldervaart heeft het lastig tijdens het competitieduel Jong FC Twente - Barendrecht (10-09-2016).
Barendrecht-trainer Adrie Poldervaart heeft het lastig tijdens het competitieduel Jong FC Twente - Barendrecht (10-09-2016).

Adrie Poldervaart, de fysiotherapeut van Excelsior, baalt van het bekerduel met Barendrecht. Poldervaart is namelijk ook trainer van de club uit de Tweede Divisie.

"Ik vind het jammer", aldus Poldervaart tegenover Voetbal International. "Niet alleen omdat ik zo betrokken ben bij beide clubs, maar ook omdat ik met Barendrecht graag tegen een andere amateurclub had gespeeld, zodat we meer kans op de volgende ronde hadden gehad. Of tegen een aansprekende Eredivisie-club."

Vorig seizoen kwamen Excelsior en Barendrecht elkaar ook al tegen. Excelsior won met 2-0. "Het deed me meer dan ik vooraf had gedacht. Ik had het na afloop echt even moeilijk. Ben zelfs even apart gaan zitten om het te verwerken. Het verbaasde me wel dat dat gebeurde. We speelden ook goed, kregen de complimenten", aldus Poldervaart, die niet goed kan inschatten hoe groot de kans op een stunt is. "We krijgen wel gewoon de huidige nummer acht van de Eredivisie op bezoek. Excelsior doet het geweldig. Dat vind ik ook mooi natuurlijk."

Poldervaart heeft een goede relatie met Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag. "Echt een fijne vent. Ik zei van de week nog tegen hem dat ik graag eens de tijd zou nemen om wat langer over voetbal met hem te praten. We zijn allebei bezeten van het spelletje. Ik ben bij Excelsior als fysio actief, maar ik kijk wel om me heen en pik dingen op. Dat we nu tegenover elkaar staan kunnen we prima scheiden. De spelers hebben me al gevraagd wat voor tactisch foefje ik in gedachten heb. Ik heb wel iets bedacht, ze zullen het wel zien", aldus Poldervaart, die maandag gewoon op de club mocht komen van Van der Gaag. "Het is niet ideaal, maar we gaan er gewoon normaal mee om."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner