20.09.2016 12:24

Van Amersfoort: "Onderschatten niemand"

Pelle van Amersfoort is blij tijdens het competitieduel NEC Nijmegen - sc Heerenveen (20-08-2016).
Pelle van Amersfoort is blij tijdens het competitieduel NEC Nijmegen - sc Heerenveen (20-08-2016).

Pelle van Amersfoort is niet van plan om De Graafschap te onderschatten, maar de middenvelder van sc Heerenveen weet wel dat de Friezen moeten winnen van de Achterhoekers. De Graafschap komt dinsdagavond in het bekertoernooi op bezoek bij sc Heerenveen.

"We moeten gewoon winnen van De Graafschap. Punt uit", aldus Van Amersfoort op de clubsite van de Friezen. "We onderschatten niemand. Tegen wie we ook spelen, we moeten ons eigen ding doen en er vanaf het begin opknallen. Dat kan ook, we hebben een team dat er vol voor gaat."

"Misschien dat zij in het begin even druk zetten", vervolgt Van Amersfoort. "Maar de verwachting is dat De Graafschap in een 4-4-2-formatie speelt. Daar zullen we ons tactisch tegen moeten wapenen, maar hoe De Graafschap ook speelt, de overwinning moet voor ons zijn."

Van Amersfoort speelde vorig seizoen nog in de Jupiler League bij Almere City FC. "Ik ben fysiek gegroeid", vervolgt de jongeling. "Mijn conditie is mijn wapen. Het is belangrijk om druk op de tegenstander te houden en dat kan ik met mijn loopvermogen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner