21.09.2016 09:22

Van Egmond: "Uitvoeren van bestaande regel"

Dick van Egmond vervult bij de KNVB de functie van scheidsrechtersbaas.
Dick van Egmond vervult bij de KNVB de functie van scheidsrechtersbaas.

Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond schaart zich volledig achter het optreden van Bas Nijhuis van afgelopen weekend. De arbiter kreeg de nodige kritiek te verwerken vanwege drie rode kaarten die hij gaf tijdens het duel tussen Roda JC Kerkrade en sc Heerenveen.

De drie spelers ontvingen allemaal een gele kaart vanwege commentaar op de leiding, waarna ze van het veld werden gestuurd. "Dit is geen nieuwe regel, het is gewoon het uitvoeren van een bestaande regel. Is het goed dat Bas dit weer eens onder de aandacht heeft gebracht? Ja, omdat we hebben afgesproken dat je die kaarten moet geven als het nodig is. Nee, omdat het jammer is dat het op deze manier moet", vertelt Van Egmond aan Voetbal International.

De oud-arbiter zag de voorbije seizoenen het commentaar op de leiding van spelers en trainers afnemen. "Het is absoluut beter gegaan. Dat krijgen we te horen van scheidsrechters en dat zien we zelf. Op zich zijn we tevreden, maar we moeten wel voortdurend scherp blijven. Het is toch vaak geklaag van iemand die een beslissing in zijn nadeel zag uitvallen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner