21.09.2016 16:55

Kongolo met vertrouwen richting bekerduel

Terence Kongolo (l.) vecht een duel uit met Ander Herrera (r.) tijdens het Europa League-duel Feyenoord - Manchester United (15-09-2016).
Terence Kongolo (l.) vecht een duel uit met Ander Herrera (r.) tijdens het Europa League-duel Feyenoord - Manchester United (15-09-2016).

De overwinning op PSV (1-0) heeft Feyenoord veel vertrouwen gegeven, waardoor Terence Kongolo een goed gevoel heeft voor het bekerduel met FC Oss, maar de verdediger van de Rotterdammers weet dat Feyenoord FC Oss niet mag onderschatten.

"Het gaat nu goed en het resultaat tegen PSV geeft veel vertrouwen, maar het bekertoernooi is een andere competitie", aldus Kongolo op de clubsite van de Rotterdammers. "Wel kunnen we het goede gevoel van de laatste weken meenemen naar komende donderdag. Ook in die wedstrijd moeten we weer honderd procent geven. Wat dat betreft is het mooi dat we weer in een goed gevulde Kuip spelen. Ik heb er zin in."

Kongolo keerde onlangs terug van een blessure en speelt inmiddels als linksback. De verdediger begon het seizoen in het centrum van de verdediging samen met Eric Botteghin, maar na de blessure van Kongolo speelt Jan-Arie van der Heijden op die plek. Kongolo laat een sterke indruk achter als linksback en dat is ook bondscoach Danny Blind opgevallen. Hij nam Kongolo op in zijn voorselectie voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland en Frankrijk.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner