21.09.2016 22:54

ADO Den Haag na penaltyreeks langs NEC

ADO Den Haag is woensdagavond op bezoek bij NEC ontsnapt aan een snelle uitschakeling in het KNVB-bekertoernooi. De ploeg van trainer Željko Petrović bereikte de tweede ronde na strafschoppen.

Beide clubs bleven in Nijmegen twee helften in evenwicht. In de verlenging kwam de thuisploeg nog op voorsprong. In de 105e minuut veroorzaakte Tom Beugelsdijk een strafschop die door NEC-captain Gregor Breinburg raak werd geschoten: 1-0. In de slotfase ging ADO met succes op jacht naar de gelijkmaker: in de 114e minuut zorgde Gervane Kastaneer voor 1-1.

De Duitse nieuwkomer Andre Fomitschow bij NEC was de enige die miste in de strafschoppenserie. Zijn poging werd gekeerd door ADO-reservedoelman Robert Zwinkels waarna Ruben Schaken de beslissende penalty mocht benutten.