22.09.2016 10:01

Balotelli verrast trainer Favre met sterke start

Mario Balotelli (r.) krijgt de felicitaties van Dalbert (l.) tijdens het competitieduel OGC Nice - AS Monaco (21-09-2016).
Mario Balotelli (r.) krijgt de felicitaties van Dalbert (l.) tijdens het competitieduel OGC Nice - AS Monaco (21-09-2016).

Mario Balotelli is met vier doelpunten in twee competitiewedstrijden goed begonnen aan zijn periode bij OGC Nice en dat komt enigszins als een verrassing voor de Zwitserse trainer Lucien Favre. 

"Vier doelpunten in twee Ligue 1-duels? Nee, dat had ik ook niet verwacht", aldus de oefenmeester van Nice tijdens de persconferentie na afloop van het competitieduel met AS Monaco (4-0 overwinning). Balotelli nam tegen AS Monaco de 2-0 en de 3-0 voor zijn rekening. "Zijn 2-0, de hoek was moeilijk en de keeper goed. En het was een zeer belangrijke goal."

Balotelli was tijdens zijn debuut tegen Olympique Marseille (3-2 overwinning) ook al tweemaal trefzeker, maar trainer Favre ziet nog genoeg ruimte voor verbetering. "Er is nog genoeg werk aan de winkel", vervolgt de Zwitser zijn verhaal. "Hij wordt zich ervan bewust dat hij kan terugkeren aan de top als hij professioneel blijft. Na de moeilijke jaren zal zijn herstel de sleutel tot succes zijn."

De Italiaanse spits, die vorig jaar speelde voor AC Milan, werd onlangs door OGC Nice overgenomen van Liverpool.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner