22.09.2016 16:31

Willem II in beroep na schikkingsvoorstel

Hakim Ziyech (l.) probeert Anouar Kali (r.) van zich af te schudden tijdens de bekerwedstrijd Ajax - Willem II. (21-09-2016)
Hakim Ziyech (l.) probeert Anouar Kali (r.) van zich af te schudden tijdens de bekerwedstrijd Ajax - Willem II. (21-09-2016)

Willem II gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de KNVB om Anouar Kali voor drie duels, waarvan één voorwaardelijk, te schorsen. De middenvelder kreeg rood in het duel tegen Ajax op advies van videoscheidsrechter Pol van Boekel.

In de tweede helft maakte Kali een overtreding op Ajacied op Lasse Schöne. Scheidsrechter Danny Makkelie bestrafte de actie van de speler van de Tilburgers met de gele kaart. De leidsman kreeg echter het advies van videoscheidsrechter Van Boekel om rood te geven. Zo werd de middenvelder alsnog van het veld gestuurd.

De wedstrijd Ajax-Willem II was de eerste wedstrijd in Nederland waar gebruik werd gemaakt van een videoscheidsrechter. Donderdagavond zal er bij het duel Feyenoord-FC Oss eveneens een videoscheidsrechter zijn. Dan zijn de rollen omgekeerd. Van Boekel staat dan op het veld en Makkelie zit in het busje met de videobeelden van de wedstrijd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner