23.09.2016 11:52

Živković: "Ben hartstikke fit op het moment"

De spelers van FC Utrecht vieren de openingstreffer in het bekerduel met FC Twente. (22-09-2016)
De spelers van FC Utrecht vieren de openingstreffer in het bekerduel met FC Twente. (22-09-2016)

Richairo Živković was donderdagavond de gevierde man bij FC Utrecht. Met twee treffers hielp hij de Domstedelingen langs FC Twente (1-3) en bereikte het de volgende ronde van de KNVB beker.

Vooral de derde Utrechtse treffer viel op, aangezien Živković, ondanks een flinke achterstand op Mateusz Klich, in blessuretijd toch eerder bij de bal wist te komen. Vervolgens tikte hij de bal binnen.

"Ik probeerde nog alles te geven in de laatste minuut. Ik had niet verwacht dat ik nog zo'n goal kon meepikken. Ik weet wel dat ik hartstikke fit ben op het moment. Voetballend moet het nog wel beter. Dit was ook absoluut niet mijn beste wedstrijd. Maar ik ben trots op het team, dat zich herpakt heeft na afgelopen vrijdag", doelt de aanvaller op de pijnlijke 1-5 nederlaag tegen FC Groningen.

"Ik weet niet hoe veel voorsprong hij had, maar ik wist dat de bal de achterlijn niet zou halen. Ik probeerde het en had er vertrouwen in dat de bal binnen zou blijven en dat ik sneller zou zijn", vertelt de tevreden Živković aan FOX Sports. "Ik speel weer regelmatig en ik krijg het vertrouwen van de trainer. Voor een jonge speler is dat het belangrijkst."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner