23.09.2016 15:59

Van Beek bijna wedstrijdfit voor Feyenoord

Sven van Beek is bijna klaar voor een rentree bij Feyenoord. De verdediger doet inmiddels weer volledig mee aan de trainingen. "Komende weken kan Sven zijn eerste minuten gaan maken", aldus trainer Giovanni van Bronckhorst vrijdag.

De 22-jarige centrumverdediger miste vanwege een voetblessure, die hij begin juli opliep, het eerste gedeelte van het seizoen. De rentree van Eljero Elia laat langer op zich wachten. De buitenspeler raakte halverwege augustus geblesseerd aan zijn schouder. Van Bronckhorst: "Elia kan weer op het veld staan, maar hij mag nog geen contact maken vanwege zijn schouder. Dat duurt dus nog even."

Koploper Feyenoord ontvangt zondag Roda JC in de competitie. De spelers die donderdag in de bekerwedstrijd tegen FC Oss (4-1) rust kregen of geschorst waren, keren tegen de Limburgers terug in de basis. Het gaat om Eric Botteghin, Karim El Ahmadi, Dirk Kuijt, Jens Toornstra en Nicolai Jörgensen. Zonder die spelers had Feyenoord het donderdag driekwart van de wedstrijd moeilijk met de nummer vijftien uit de Jupiler League.

"Iedereen dacht dat we er overheen zouden lopen, maar dat is niet gebeurd", keek Van Bronckhorst vrijdag terug. "Ik vond ons als team minder spelen dan in de voorgaande duels. We gaven te veel kansen weg."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner