24.09.2016 12:32

Deschacht gelinkt aan illegale gokpraktijken

Olivier Deschacht, die al zijn hele leven uitkomt voor RSC Anderlecht, heeft volgens media in België gegokt op wedstrijden waarbij hij zelf binnen de lijnen stond. De verdediger ontkent de aantijgingen, maar zijn naam kwam naar voren na een onderzoek.

Vijf spelers uit de Eerste Klasse worden genoemd, Deschacht is veruit de bekendste en meest ervaren naam. De linksback debuteerde vijftien jaar geleden op het hoogste niveau van België en staat inmiddels op ruim vierhonderd wedstrijden in de Eerste Klasse. Naar verluidt heeft hij ongeveer twintigduizend euro verdiend met zijn gokpraktijken. Het Belgische La Dernière Heure meldt dat het gokken van Deschacht plaatsvond in het seizoen 2014/2015.

De politie heeft de 35-jarige vleugelverdediger inmiddels verhoord, maar volgens Sporza is er door de Belgische voetbalbond nog geen onderzoek ingesteld naar de gokpraktijken van Deschacht en zijn vier collega's. Het verhaal van de routinier is dat zijn broer zijn account op een gokwebsite gebruikte, niet hijzelf. Mocht Deschacht toch schuldig bevonden worden, hangt hem een geldboete en een gevangenisstraf tot maximaal vijf jaar boven het hoofd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner