24.09.2016 15:08

PSV kan dertiende uitzege op rij gaan boeken

Vanaf de zijlijn ziet Phillip Cocu toe hoe zijn PSV het doet tegen Feyenoord. (18-09-2016)
Vanaf de zijlijn ziet Phillip Cocu toe hoe zijn PSV het doet tegen Feyenoord. (18-09-2016)

PSV verloor afgelopen weekend in eigen huis tegen Feyenoord, maar kan zaterdagavond tegen Excelsior wel een bijzonder record vestigen. Mochten de Eindhovenaren in Rotterdam winnen, dan boekt de ploeg van Phillip Cocu de dertiende uitzege op rij. In zestig jaar betaald voetbal is dat geen enkele andere club ooit gelukt.

Cocu is naar eigen zeggen niet bezig met het record, maar vooral het 'ontketende' Feyenoord niet verder uit laten lopen. De achterstand op de Rotterdammers is inmiddels al vijf punten. "Druk is er als wij op kop staan en een voorsprong moeten behouden en druk is er ook als we moeten achtervolgen", vertelt Cocu in het Eindhovens Dagblad. "Ik hoef de spelers niet met een mogelijk record te motiveren."

"Wij moeten gewoon zorgen dat we bij Excelsior ons niveau halen en het zal niet makkelijk worden om daar te winnen", vervolgt de oefenmeester van PSV. "Het is een ploeg waar de invloed van de trainer (Mitchell van der Gaag, red.) duidelijk merkbaar is. Hij heeft tijdens zijn loopbaan veel ervaring opgedaan als trainer en speler in Portugal. Dat heeft hij duidelijk aan de ploeg meegegeven."

De verdediging van PSV moet zondag dan ook goed bij de les zijn. Excelsior is uiterst trefzeker in de counter. "Excelsior kan compact verdedigen en met drie snelle aanvallers gevaarlijk zijn in de omschakeling en snel eruit komen", aldus Cocu, die geen veranderingen doorvoert in zijn basisopstelling. "We kunnen veel keuzes maken en ik hoop dat dat het hele jaar zo blijft."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner