24.09.2016 16:28

Van der Gaag lovend over Cocu: "Veel respect"

Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag kijkt naar zijn ploeg tijdens de oefenwedstrijd tegen de amateurs van ARC. (02-07-2016)
Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag kijkt naar zijn ploeg tijdens de oefenwedstrijd tegen de amateurs van ARC. (02-07-2016)

Mitchell van der Gaag is sinds een aantal maanden trainer van Excelsior en presteert momenteel uitstekend met zijn ploeg. De Rotterdammers nemen het zondag op tegen landskampioen PSV. Van der Gaag heeft veel respect voor collega Phillip Cocu.

Van der Gaag en Cocu hebben in het verleden een goede band met elkaar opgebouwd. De trainer van Excelsior is enthousiast over de goede prestaties van zijn collega. "Ik heb veel respect voor de wijze waarop hij zich manifesteert als coach", laat Van der Gaag weten in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Hij gaat tegen de stroom in. Na een lastig eerste jaar, laat hij het nu al twee jaar zien. Het is on-Nederlands soms, hij laat zijn ploeg realistisch spelen."

"Of er parallellen zijn met mij als trainer? Ik wil mezelf echt niet vergelijken met Cocu", vervolgt Van der Gaag, die afgelopen seizoen actief was als trainer van FC Eindhoven. De oefenmeester begon eind jaren tachtig zijn carrière als voetballer bij PSV. Een bijzondere wedstrijd dus voor Van der Gaag. "Ik heb bij PSV in het internaat gezeten. Mijn vrouw komt uit Eindhoven. Ik ken nog altijd veel mensen rondom de club. Dus ik kijk er zeker naar uit om tegen PSV te spelen. We hebben er allemaal veel zin in."

Van der Gaag speelde tussen 1992 en 1995 44 wedstrijden in het shirt van PSV. Daarna kwam hij nog vier seizoenen uit voor FC Utrecht.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner