24.09.2016 20:24

Inspiratieloos ADO onderuit tegen Heerenveen

ADO Den Haag-doelman Ernestas Šetkus geeft zijn teamgenoten aanwijzingen tijdens het duel met sc Heerenveen. (24-09-2016)

Een flets en matig ADO Den Haag is zaterdagavond voor de derde keer op rij onderuit gegaan in de Eredivisie. Tegen sc Heerenveen liet de thuisploeg nauwelijks goed voetbal zien, de Friezen profiteerden optimaal: 0-3.

ADO kwam goed voor de dag tegen sc Heerenveen en had binnen dertig seconde op voorsprong kunnen komen. Sheraldo Becker kwam goed door over links, maar liet na om de rechterhoek te vinden met een bekeken schot. SC Heerenveen maakte een slechte indruk in de eerste twintig minuten, maar kreeg uiteindelijk wel een grote kans. Reza Ghoochannejhad zette goed door in de zestien, maar schoot na 25 minuten spelen al vallend op de paal. Een minuut later was het echter alsnog raak voor de uitploeg. ADO-goalie Ernestas Šetkus zat mis bij een corner en tikte de bal op de ongelukkige Wilfried Kanon, die de bal in eigen doel werkte: 0-1.

Opnieuw begon ADO goed aan een helft, maar de thuisploeg beloonde zichzelf wederom niet. SC Heerenveen leek heel snel een dreun uit te delen via Pelle van Amersfoort, die een rebound binnen werkte. De middenvelder stond echter buitenspel toen Sam Larsson de vrije trap nam. ADO was vervolgens niet bij machte om het sc Heerenveen moeilijk te maken, waarna een saai middenstuk volgde. Arber Zeneli deed de neutrale toeschouwer tien minuten voor tijd opleven, door met zijn vijfde schot op doel de linkerhoek te vinden: 0-2. Het slotakkoord was voor Henk Veerman, die als invaller weinig speeltijd krijgt, maar wel makkelijk het doel vindt. Na een mooie actie van Larsson schoot de spits hard en laag raak.

Door de overwinning mag sc Heerenveen zich voorlopig de nummer twee van de Eredivisie noemen, maar het moet gek lopen als de Friezen ook na speelronde zeven nog op die plek staan. Desalniettemin settelt sc Heerenveen zich in de subtop. ADO weet opnieuw niet te winnen in de Eredivisie en zakt langzaam weg uit de middenmoot.

Door: Jos Boesveld