24.09.2016 20:21

Weer geen Groningse driepunter in eigen huis

Jaroslav Navratil (r.) probeert Hans Hateboer (l.) op snelheid te kloppen tijdens de wedstrijd van Heracles Almelo tegen FC Groningen. (24-09-2016)

Na nederlagen tegen Feyenoord en Twente en een gelijkspel tegen Sparta Rotterdam heeft FC Groningen in de vierde thuiswedstrijd opnieuw niet weten te winnen. Zaterdagavond kwam de ploeg van coach Ernest Faber in een moeizaam duel niet voorbij een stug Heracles Almelo: 0-0.

Zowel Groningen als Heracles stond na zes duels op slechts vijf punten. De gewenste competitiestart was voor beide teams nog ver te zoeken. Bij thuisploeg Groningen stonden twee oud-Heraclieden in het veld. Bryan Linssen en Australiër Jason Davidson stonden in het verleden beiden twee jaar onder contract in Almelo. Heracles kende vele problemen in de defensie en startte met rechtsback Tim Breukers aan de linkerkant. Robin Pröpper en jongeling Justin Hoogma vormden zodoende het centrum.

De eerste helft stond in het teken van weinig mogelijkheden. Beide teams wilden zo min mogelijk risico's nemen en verkozen verdedigen boven het zoeken naar offensieve oplossingen. Groningen had wat meer van het balbezit, maar was te vaak slordig in de eindpass. Heracles beperkte zich vooral tot tegenhouden en kwam er geen enkele keer uit. In de blessuretijd van de eerste helft was Bryan Linssen het dichtst bij met een vrije trap die een meter over het doel van Bram Castro vloog.

Na rust werd het initiatief gegrepen door Groningen. Een lage voorzet van Hans Hateboer werd achter het standbeen genomen door Danny Hoesen. Voordat de bal het doel kon bereiken blokkeerde Justin Hoogma echter de inzet. De thuisploeg ging wat opportunistischer spelen en zette Heracles onder druk. De bezoekers kregen echter de beste mogelijkheid. Een afstandsschot van Brandley Kuwas verdween slechts een metertje naast het doel van Groningen-keeper Sergio Padt.

Groningen zette druk, maar het gevaar lag vooral bij Heracles. Opnieuw was Kuwas betrokken bij een aardige mogelijkheid. De rechtsbuiten gaf de bal aan Peter van Ooijen die met een slap schot doelman Padt op zijn weg vond. De mogelijkheden stapelden zich op en de amusementswaarde steeg met de minuut. Allereerst kopte Linssen een voorzet van Hateboer naast het doel. Aan de andere kant was Samuel Armenteros voor het eerst gevaarlijk met een poging in het zijnet.

Linssen was dominant aanwezig tegen zijn oude ploeg en kreeg de beste kans van het duel. Op aangeven van wederom Hateboer poogde de buitenspeler net naast het doel. Oussama Idrissi dwong doelman Castro nog tot een sierlijke redding na een knal van afstand. Ondanks een vermakelijke tweede helft met wat mogelijkheden wisten beide teams niet tot scoren te komen. Groningen weet zodoende opnieuw niet te winnen in het eigen Noordlease Stadion. Door het punt blijven beide teams bungelen in de onderste regionen van de middenmoot.

Door: Koen Larmit