25.09.2016 20:51

Anastasiou boos om fouten en mentaliteit

Roda JC ging zondagmiddag met duidelijke cijfers onderuit tegen Feyenoord (5-0). Roda-trainer Yannis Anastasiou vond de uitslag geflatteerd en ziet de oorzaak van de nederlaag in de individuele fouten van zijn ploeg.

"Je moet gewoon beter verdedigen. We hebben het te makkelijk weggeven en dat is voor de zoveelste keer. Dat is jammer, want we stonden goed. We hadden niet zoveel problemen met Feyenoord en opeens komen ze 2-0 voor door individuele fouten", aldus de 43-jarige Griek.

"In de tweede helft konden we de 2-1 maken om de spanning terug te brengen, maar het werd 3-0 tien minuten voor tijd. Daarna was onze mentaliteit en de focus niet goed. Voor mij is deze mentaliteit moeilijk te accepteren. We moeten vechten tot de laatste minuut en dat heeft ook met trotsheid te maken."

De nederlaag betekende de vierde opeenvolgende verliespartij voor de Limburgers. Roda heeft alleen PEC Zwolle nog onder zich op de ranglijst en is in slechte vorm. "Als je de wedstrijden ziet tot nu toe, zijn het alleen maar individuele fouten. En voorin zijn het de ze keuzes die we maken. Soms heb je gogme nodig en soms moet je smerig zijn om de kansen te benutten.. We zijn te naïef of te lief, maar in ieder geval niet gretig. We moeten blijven pushen en knokken en hopen dat het de volgende wedstrijd beter wordt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner