27.09.2016 12:03

Pieters Graafland: "Ik vind het nog zo pril"

Karim El Ahmadi (m.) maakt namens Feyenoord de 2-0 tegen Roda JC en viert zijn goal met Nicolai Jørgensen (l.) en Dirk Kuyt (r.). (25-09-2016)
Karim El Ahmadi (m.) maakt namens Feyenoord de 2-0 tegen Roda JC en viert zijn goal met Nicolai Jørgensen (l.) en Dirk Kuyt (r.). (25-09-2016)

Eddy Pieters Graafland, oud-doelman van Ajax en Feyenoord, is van mening dat het te vroeg is om over een kampioenschap van Feyenoord te praten. De Rotterdammers begonnen met zeven overwinningen op rij aan de competitie en staan vijf punten voor op concurrenten Ajax en PSV.

"Elke maandagochtend ga ik naar het fitnesscentrum. Daar beginnen de mensen het nu ook te vragen: 'Zeg, Ed, gaat het dit seizoen dan eindelijk gebeuren? Worden we kampioen?' Maar ik vind het nog zo pril", aldus Pieters Graafland tegenover het Algemeen Dagblad. "Daar moeten we nog helemaal niet aan denken. Dat mag pas als je de winterstop ingaat met een mooie voorsprong."

"Maar er staat absoluut een goed geheel", vervolgt de inmiddels 82-jarige Pieters Graafland. "Alleen Steven Berghuis vind ik nog zoekende. Deze start had ik niet verwacht. Als aan het eind van de voorbereiding de keeper uitvalt, hoop je maar dat alles goed komt. Maar Brad Jones blijkt de evenknie van Kenneth Vermeer. Ik zie nog alle wedstrijden van Feyenoord en geniet echt als ik hem die ballen weg zie stompen. Dit is een doelman die punten pakt, en dat is een vereiste om kans te maken op het kampioenschap."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner