27.09.2016 15:48

Israël: "Feyenoord is kandidaat nummer één"

Rinus Israël laat zich op de gevoelige plaat leggen. (23-07-2013)
Rinus Israël laat zich op de gevoelige plaat leggen. (23-07-2013)

Feyenoord is momenteel de trotse koploper in de Eredivisie. In Rotterdam wordt dan ook voorzichtig gesproken over de eerste landstitel sinds 1999. Oud-Feyenoorder Rinus Israël ziet in de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst de favoriet voor het kampioenschap.

"De verdediging van dit Feyenoord, dat ziet er wonder boven wonder goed uit", laat Israël weten aan het Algemeen Dagblad. "Vorig jaar had ik nogal wat aan te merken op vooral Jan-Arie van der Heijden, maar ook op Eric Botteghin. Wat betreft snelheid en wendbaarheid komen die twee tekort. Maar ze spelen ijzersterk op het moment. Voor veel wedstrijden, zoals zondag tegen Roda JC, denk ik: nou, dit kan geen kwaad vanmiddag."

Feyenoord wist de eerste zeven wedstrijden te winnen, maar Israël beseft dat die indrukwekkende reeks eens zal eindigen. "Feyenoord gaat ongetwijfeld nog verliezen. Dat deden wij in de jaren zestig en zeventig ook. Maar dit team heeft genoeg veerkracht om daarna weer te winnen. Ze gaan tot de laatste speelronde meedoen om de titel. PSV heeft misschien de beste selectie, maar dat zegt niet altijd alles. Ja, als je het nu aan me vraagt, is Feyenoord kandidaat nummer één voor de titel."

Ruud Geels, ook een oud-speler van de Rotterdammers, kijkt alvast vooruit naar de Klassieker op 23 oktober. "Het eerste lastige duel zal tegen Ajax worden. Die zijn toch weer goed aan het terugkomen", vertelt Geels. "Met Jørgensen heeft Feyenoord een spits met een redelijk gemiddelde. Maar ik vind dat hij ook veel kansen mist. Hij komt voor de goal handelingssnelheid tekort, zoals Ove Kindvall die wel had. Gelukkig heeft Feyenoord meer spelers die scoren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner