28.09.2016 09:14

Huiberts realiseerde 'beste deal aller tijden'

Vincent Janssen neemt voorafgaand aan het competitieduel tussen AZ Alkmaar en NEC Nijmegen afscheid van de supporters. (28-08-2016)
Vincent Janssen neemt voorafgaand aan het competitieduel tussen AZ Alkmaar en NEC Nijmegen afscheid van de supporters. (28-08-2016)

Max Huiberts realiseerde afgelopen zomer als technisch directeur van AZ Alkmaar de grootste transfer in de historie van de club. De Alkmaarders hielden minstens twintig miljoen euro over aan de overstap van Vincent Janssen naar Tottenham Hotspur. De Londenaren hadden nog nooit een dergelijke onderhandeling meegemaakt.

"De beste deal aller tijden, hoewel je er op dat moment niet zo inzit", vertelt Huiberts aan het Algemeen Dagblad. "Ik heb een groot netwerk opgebouwd in Europa. Veel van die mensen spreek je tijdens zo'n transfer. Ze zijn allemaal geïnteresseerd in wat er gaat gebeuren met Vincent. Ik stel dan altijd de vraag: hoeveel denk jij dat hij waard is? Daniel Levy (voorzitter Tottenham, red.) probeerde me steeds langer aan de telefoon te houden en wilde een prijs horen."

"Die kreeg hij niet. Zoiets had hij nog nooit meegemaakt." Uiteindelijk bereikten de clubs een overeenkomst waarmee AZ erg tevreden was. Huiberts denkt dat Tottenham helemaal niet van plan was zoveel te betalen. De Eredivisie-club gebruikte een gedeelte van het bedrag voor nieuwe spelers. "In de wetenschap dat je er financieel goed voorstaat, kun je pro-actiever handelen op de transfermarkt. We hoeven niet meer te wachten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner