29.09.2016 12:03

Ajacieden maken kans op Golden Boy-Award

Jairo Riedewald maakt speelminuten namens Ajax tijdens het competitieduel met Vitesse (11-09-2016).
Jairo Riedewald maakt speelminuten namens Ajax tijdens het competitieduel met Vitesse (11-09-2016).

Riecheldy Bazoer en Jairo Riedewald zijn genomineerd voor de Golden Boy-Award. De Italiaanse krant Tuttosport reikt elk jaar een prijs uit aan het grootste talent van Europa.

Het Italiaanse medium heeft een lijst van veertig namen samengesteld waar men op kan stemmen. Om genomineerd te worden moet je actief zijn in Europa, terwijl de maximale leeftijd 21 jaar oud is. Naast Bazoer en Riedewald is er nog een speler uit de Eredivisie geselecteerd. De Braziliaan Nathan, die door Vitesse wordt gehuurd van Chelsea, is net als zijn collega's van Ajax genomineerd.

Op de lijst van Tuttosport zijn een aantal grote namen terug te vinden. Onder meer Dele Alli (Tottenham Hotspur), Marco Asensio (Real Madrid), Kingsley Coman (FC Bayern München), Gianluigi Donnarumma (AC MIlan), Breel Embolo (FC Schalke 04), Marcus Rashford (Manchester United), Renato Sanches (FC Bayern München) en Leroy Sané (Manchester City) zijn terug te vinden op de lijst van Tuttosport.

Anthony Martial wist vorig jaar de prijs in de wacht te slepen. In het verleden werd de Award onder meer gewonnen door Lionel Messi, Sergio Agüero, Paul Pogba en Rafael van der Vaart. Laatstgenoemde is de enige Nederlander die de prijs in ontvangst mocht nemen.

Een overzicht van genomineerden is HIER te vinden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner