30.09.2016 19:51

Streppel klaar voor PSV: "De wedstrijd leeft"

In Friesland is men klaar voor de topwedstrijd van de achtste speelronde van de Eredivisie: sc Heerenveen - PSV. De Friezen presteren dit seizoen uitstekend en staan op een knappe vierde plaats, maar trainer Jurgen Streppel blijft met beide benen op de grond staan.

"Laten we niet denken dat we PSV zomaar even met 3-0 kloppen", begint Streppel op de clubwebsite van Heerenveen. "PSV is een topclub, dat zijn wij absoluut nog niet. Gezien de stand op de ranglijst is het wel een heel mooi duel. De wedstrijd leeft ook, bij spelers en fans. Het stadion zit morgen lekker vol en dat is waar je voor voetbalt. We hebben er veel zin in."

Heerenveen begon het seizoen met gelijke spelen tegen AZ (2-2), FC Utrecht (2-2) en een nederlaag tegen NEC (1-2). Daarna werd echter achtereenvolgens PEC Zwolle (1-0), FC Twente (3-1), Roda JC (0-3) en ADO Den Haag (0-3) verslagen. "We zijn goed bezig, maar ik kijk door het resultaat heen. Tegen ADO hadden we na 10 seconden achter kunnen staan en bij NEC speelden we misschien wel onze beste wedstrijd, maar verloren we. Dat kan in voetbal, je moet je niet door momenten van de wijs laten brengen."

Streppel kan tegen de regerend landskampioen beschikken over een fitte selectie. De trainer kan weer een beroep doen op Shay Facey, die terugkeert van een blessure. Het is aannemelijk dat Streppel tegen PSV zijn team niet of nauwelijks zal wijzigen. Heerenveen won immers de laatste drie wedstrijden op overtuigende wijze.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner