30.09.2016 21:41

Faber resoluut: "Moeten meedogenloos zijn"

FC Groningen is bezig aan een wisselvallig seizoen. Twee weken geleden wonnen de Groningers met 1-5 bij FC Utrecht, in de laatste speelronde kwam het team van trainer Ernest Faber niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Faber hoopt dat zijn spelers zaterdag tegen Vitesse weer wat scherper voor het doel zijn.

"Verdedigend staat het goed, het zit redelijk goed dicht al zijn we af en toe slordig in de omschakeling en leiden we zo de kans van de tegenstander in", begint Faber zijn verhaal op het digitale thuis van FC Groningen. "Aanvallend moeten we nog meer gebruik maken van elkaars kwaliteiten en de kansen afmaken. Daar gaat het uiteindelijk om. We hebben prima spelers en krijgen ook wel kansen, maar het gaat er om wat je daarmee doet."

"We hebben veel snelheid voorin, spelers met individuele klasse, maar ook spelers die tussen de linies kunnen spelen", vervolgt Faber. "We worden natuurlijk geanalyseerd door de tegenstanders en dus gaat het erom nog meer in combinatie te spelen, elkaars kwaliteiten en talenten benutten. Daar is nog veel winst te boeken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner