01.10.2016 19:01

Bergwijn in de basis in nieuwe aanval PSV

Davy Pröpper (m.) opent de score tijdens het bekerduel PSV - Roda JC en viert de goal met Siem de Jong (l.) en Steven Bergwijn (r.). (21-09-2016)
Davy Pröpper (m.) opent de score tijdens het bekerduel PSV - Roda JC en viert de goal met Siem de Jong (l.) en Steven Bergwijn (r.). (21-09-2016)

Phillip Cocu heeft zijn elftal voor het uitduel met sc Heerenveen omgegooid. Hij kiest met Siem de Jong, Gastón Pereiro en Steven Bergwijn voor een vernieuwd offensief. Ook Joshua Brenet krijgt een basisplek.

Om plaats te maken voor Siem de Jong, Pereiro en Bergwijn maken Jorrit Hendrix, Santiago Arias en Luciano Narsingh plaats. Cocu gaat dus met een meer offensieve instelling naar het Abe Lenstra Stadion. Alleen de broer van Siem, Luuk de Jong, heeft de bezem door de aanval omzeild. Daarnaast moet Nicolas Isimat-Mirin plaatsmaken voor Brenet, die ook tegen Excelsior al speelde.

Jurgen Streppel ziet in de uitstekende vorm waarin thuisploeg Heerenveen verkeert geen reden tot wijzigingen ten opzichte van de met 0-3 gewonnen wedstrijd tegen ADO Den Haag. Het middenveld, bestaande uit Pelle van Amersfoort, Stijn Schaars en Yuki Kobayashi bevalt goed en blijft dus staan. In de aanval wordt Reza Ghoochannejhad geflankeerd door Sam Larsson en Arber Zeneli. Henk Veerman, die in de zes minuten die hij kreeg in het duel met ADO Den Haag scoorde, moet wederom genoegen nemen met een plek op de bank.

Het duel is vanaf 19.45 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner