02.10.2016 11:35

Ziyech weer terug bij Ajax, Gudelj op de bank

Ajax-middenvelder Hakim Ziyech (r.) verstuurt onder druk van Danny Holla (l.) een pass tijdens de wedstrijd tegen PEC Zwolle.
Ajax-middenvelder Hakim Ziyech (r.) verstuurt onder druk van Danny Holla (l.) een pass tijdens de wedstrijd tegen PEC Zwolle.

Hakim Ziyech keert weer terug in de basis van Ajax nadat hij een schorsing uitzat in het Europa League-duel met Standard Luik. Hij treedt met een voor de rest ongewijzigd elftal aan tegen FC Utrecht.

Gudelj kon donderdag niet genoeg overtuigen om zijn basisplek te behouden, dus keert de geschorste Ziyech gewoon weer terug in het basiselftal van Peter Bosz. Ook de andere tien waren, ondanks de zege, niet overtuigend, maar zij blijven wel staan voor dit beladen thuisduel. Lasse Schöne en Daley Sinkgraven behouden dus hun plekje op het middenveld, terwijl Kasper Dolberg in de spits staat.

FC Utrecht-trainer Erik ten Hag heeft overduidelijk een meer defensieve instelling dan vorige week, tegen Sparta. Destijds won het met 2-0, maar dat lijkt vandaag niet makkelijk haalbaar. Zodoende haalt hij aanvaller Patrick Joosten uit zijn basiself en vervangt hem met verdediger Giovanni Troupée. Hierdoor kan Sofyan Amrabat doorschuiven naar het middenveld. De andere tien namen zijn wel hetzelfde.

Het duel is vanaf 12.30 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner