02.10.2016 12:55

Gestopte Brouwers: "Last van kleine pijntjes"

Roel Brouwers (r.) probeert een inzet van Steven Bergwijn (l.) te blokken tijdens het bekerduel PSV - Roda JC. (21-09-2016)
Roel Brouwers (r.) probeert een inzet van Steven Bergwijn (l.) te blokken tijdens het bekerduel PSV - Roda JC. (21-09-2016)

Roel Brouwers was graag doorgegaan als profvoetballer van Roda JC, maar het lichaam van de 34-jarige verdediger werkte niet mee. Zaterdag maakte hij bekend per direct te stoppen met zijn carrière.

"Afgelopen maandag heb ik de knoop doorgehakt", is de eerste reactie van Brouwers in gesprek met Voetbal International. "Dit is niet iets wat je in één nacht beslist, het speelde al langer. Ik heb dit besluit genomen omdat ik heel veel last heb van kleine pijntjes, die ervoor zorgen dat ik niet kan brengen wat ik wil én ook moet van mezelf. Daarom heb ik besloten dat het beter is voor mezelf, de club en het team om niet door te gaan."

Brouwers keerde deze zomer terug op het oude nest van Roda JC, waar inmiddels op kunstgras gespeeld en getraind wordt. "'Dat speelt absoluut mee. Mijn pijntjes komen misschien ook wel van dat kunstgras, waar we dag-in dag-uit op trainen. Die ondergrond was voor mij gewoon heel erg wennen, en ik had niet het gevoel dat ik me daar snel aan zou aanpassen." Brouwers speelde ruim vijftig duels in de Eredivisie, daarnaast kwam hij tot ruim honderdvijftig duels in de Bundesliga.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner