02.10.2016 16:02

Van den Brom rouleert na Russisch debacle

Fred Friday (r.) wordt gefeliciteerd door ploeggenoot Mats Seuntjens (l.) na zijn eerste doelpunt in het shirt van AZ. Tegen de amateurs van SDV Barneveld maakt hij de 1-0. (20-07-2016)
Fred Friday (r.) wordt gefeliciteerd door ploeggenoot Mats Seuntjens (l.) na zijn eerste doelpunt in het shirt van AZ. Tegen de amateurs van SDV Barneveld maakt hij de 1-0. (20-07-2016)

Mattias Johansson en Mats Seuntjens zijn de vervangers van Wout Weghorst en Ron Vlaar voor de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Tijdens het Europa League-duel met het Russische Zenit St. Petersburg liepen de van Heracles overgekomen aanvaller en de aanvoerder een blessure op.

Spits Weghorst moest een harde elleboogstoot incasseren van Javi García. Met een bebloed gezicht verliet hij het veld en hoorde later dat zijn neus was gebroken. Vlaar moest de wedstrijd ook voortijdig staken. Na bijna een uur spelen liet de robuuste mandekker zich vervangen door Ben Rienstra. Laatstgenoemde speler vervangt Vlaar tegen Sparta niet, maar dat doet dus de rechtsback Johansson. Daardoor schuift Derrick Luckassen op naar het centrum.

Trainer John van den Brom wijzigt zijn formatie ook weer naar een 4-3-3 systeem. Tegen Zenit startte hij nog met een twee spitsen, maar door het wegvallen van Weghorst stelt hij weer drie aanvallers op. Ten opzichte van het duel met de Russen heeft de oefenmeester ook een basisplaats gegeven aan Guus Til en Iliass Bel Hassani. Dat gaat ten koste van Joris van Overeem en Fernando Lewis.

Alex Pastoor heeft twee veranderingen doorgevoerd ten opzichte van de 2-0 nederlaag bij FC Utrecht van vorige week. Bart Vriends, tijdens de zomer overgekomen van Go Ahead Eagles en Ryan Sanussi spelen niet tegen de Alkmaarders. Voor hen in de plaats spelen Kenneth Dougall en Stijn Spierings. Bij de Kasteelheren heeft verder Thomas Verhaar weer een basisplaats. De uitblinker van het vorige seizoen is de laatste tijd weer op stoom geraakt nadat hij bij de start van dit seizoen geplaagd werd door blessures.

De wedstrijd is vanaf 16.45 uur LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner