02.10.2016 22:24

Breuer: "Ik schoot gewoon richting doel"

De spelers van Sparta vieren een klein feestje, nadat Michel Breuer de 1-1 op het scorebord zet tegen AZ. (02-10-2016)
De spelers van Sparta vieren een klein feestje, nadat Michel Breuer de 1-1 op het scorebord zet tegen AZ. (02-10-2016)

Michel Breuer hielp Sparta zondagmiddag aan een gelijkspel tegen AZ. De 36-jarige centrale verdediger zag zijn inzet in het doel rollen, waardoor de Rotterdammers een punt overhielden aan het duel op Het Kasteel.

De remise is volgens de aanvoerder van Sparta een terechte afspiegeling van de verhoudingen. "Het gelijkspel voelt niet verkeerd. Het had in de eerste helft de kant van AZ kunnen opvallen, maar in de tweede helft vond ik ons wat beter. Het had zomaar onze kant kunnen opvallen, maar het bleef 1-1."

Na zes minuten lag de bal er al in voor AZ. Sparta kwam snel op achterstand, maar liet zich er niet door van de wijs brengen. "Het is wel vervelend, dat hebben we vorige week ook gehad", doelt Breuer op het snelle tegendoelpunt.

"Eigenlijk is het de bedoeling dat we gewoon door blijven gaan. Als we één goal tegen krijgen moet het niet als een kaartenhuis in elkaar storten. We wilden gewoon hetzelfde blijven doen en we proberen ons daar zo min mogelijk door te laten beïnvloeden", aldus Breuer voor de camera van RTV Rijnmond.

De gelijkmaker kwam van de voet van de centrale verdediger. Het rollertje van Breuer was genoeg voor een punt. "Door de vrije trap viel de bal in de kluts voor mijn voeten. Ik schoot gewoon richting doel en kon er geen kracht meer achter zetten. Ik stond zo kort op de goal en hij rolde erin. Het was een beetje mazzel."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner