03.10.2016 11:23

Van der Heijden: "De nul is heel belangrijk"

De spelers van Feyenoord komen samen om de openingstreffer tegen Willem II te vieren. (02-10-2016)
De spelers van Feyenoord komen samen om de openingstreffer tegen Willem II te vieren. (02-10-2016)

Feyenoord kreeg in de eerste acht wedstrijden van het seizoen slechts twee tegendoelpunten. Een flinke opsteker voor de defensie van de Rotterdammers. Op dit moment staat de Stadionclub bovenaan met een perfecte score van 24 punten.

Jan-Arie van der Heijden is voorlopig de vervanger van de geblesseerde Sven van Beek. Defensief gezien beleeft Feyenoord de beste seizoenstart sinds 1972/1973. "Ik had het er na de wedstrijd over met Eric Botteghin", vertelt Van der Heijden op de website van zijn werkgever. "De nul is voor ons als verdediging heel belangrijk. We weten dat we jongens hebben die altijd een goal kunnen maken."

"Dus als wij het dan achterin dichthouden, wordt de kans op winst al een stuk groter. Tegen Willem II hebben we een aantal kansen weggegeven, maar zijn we niet heel erg in de problemen gekomen. We hadden wellicht wel iets eerder de 0-2 moeten maken. Als team houden we het compact, terwijl we ook veel duels winnen. Op die manier helpen we elkaar. We weten wat we aan elkaar hebben."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner