05.10.2016 09:45

Ünal: "Turkse media vinden mij een rolmodel"

Enes Ünal (l.) baalt van een gemiste kans tegen Heracles Almelo. Bram Castro (r.) heeft geen tijd voor spijtbetuigingen, hij wil door. (02-10-2016)
Enes Ünal (l.) baalt van een gemiste kans tegen Heracles Almelo. Bram Castro (r.) heeft geen tijd voor spijtbetuigingen, hij wil door. (02-10-2016)

De prestaties van Enes Ünal blijven niet onopgemerkt. In de Eredivisie oogst de huurling van FC Twente veel lof vanwege zijn doelpuntenproductie. Dat blijkt in Turkije inmiddels het gesprek van de dag te zijn.

"De Turkse media vinden mij een rolmodel, omdat ik de ongebruikelijke weg ben gegaan", geeft de spits aan. Op jonge leeftijd verruilde hij Bursaspor voor Manchester City. "Ik was achttien jaar toen ik Turkije verliet voor een goede opleiding bij Manchester City, maar de meeste Turkse talenten durven of willen die stap niet maken. Als je goed bent, kom je vanzelf bij een van de topclubs in Istanbul terecht."

"Daar is het geld goed en het leven perfect. Wat moet je dan nog meer?", vervolgt de voorhoedespeler. "Ik heb echter een andere mentaliteit. Ik kies voor de moeilijke weg, voor de uitdaging mezelf te testen in de top van het voetbal. Door goed te presteren hopen de Turkse media dat ik jonge Turkse voetballers stimuleer om hetzelfde traject te kiezen."

In de Nederlandse competitie komt Ünal eenvoudig tot scoren. "Het is een kwestie van instinct, van alertheid. Als ik denk dat ergens ook maar het kleinste gaatje kan ontstaan, ga ik er vol voor. Maar scoren is ook een simpele kwestie van hard werken. Elke dag weer besteed ik extra aandacht aan afwerken. Ik weet niet anders of ik train op vastheid."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner