05.10.2016 10:00

TvdW: PEC-aanvaller Mokhtar klasse apart

Zoals elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Afgelopen speelronde boekte PEC Zwolle de eerste overwinning van het seizoen. En die was hard nodig voor de Zwollenaren. De ploeg van Ron Jans stond na zeven wedstrijden op een troosteloze laatste plek met slechts twee punten uit de voorgaande wedstrijden.

Tegen ADO Den Haag kwam daar afgelopen vrijdag een einde aan. Younes Mokhtar bezorgde met twee doelpunten de overwinning van Zwolle, dat na het weekend twee plekjes steeg op de ranglijst. De behendige buitenspeler is met een 7.63 een klasse apart en is daarom ook de beste speler van afgelopen speelronde.

Naast Mokhtar zien we Sam Hendriks. De aanvaller van Go Ahead, die deze zomer overkwam van Ajax, scoorde net als Mokhtar tweemaal. Hendriks liet zijn koelbloedigheid zien door twee strafschoppen onberispelijk in te schieten. De derde goal in de met 3-0 gewonnen wedstrijd kwam van de voet van Sander Duits. De middenvelder opende de score met een kopbal op aangeven van Sinan Bytyqi. Duits kreeg een 7.13 voor zijn optreden, net een paar punten meer dan Hendriks die een 6.88 kreeg.

Heerenveen - PSV

Ook sc Heerenveen presteerde weer goed. De Friezen staan na acht duels op een knappe vierde plaats, met slecht twee punten achterstand op de nummer drie, PSV. Beide ploegen troffen elkaar dan ook zaterdagavond. In een vol Abe Lenstra Stadion stond na negentig minuten 1-1 op het scorebord. Sc Heerenveen-aanvaller Arber Zeneli schoot de Friezen na 72 minuten spelen op een 1-0 voorsprong. De aanvaller krijgt met een 6.88 ook een plekje in de voorhoede van het Team van de week.

Teamgenoot Erwin Mulder hield lang zijn doel schoon, maar kon niet voorkomen dat Jerry St. Juste de bal achter hem doorschoof in het doel. Toch maakte Mulder een uitstekende indruk en was met een 7.25 één van de betere spelers van afgelopen weekend. In diezelfde wedstrijd kwam ook Davy Pröpper in actie voor PSV. De middenvelder die al veelvuldig in het Team van de week voorkwam, krijgt deze week een 7.25 voor zijn optreden.

Pröpper is daarmee niet de beste middenvelder. Die titel gaat deze speelronde naar Lewis Baker, de spelmaker van Vitesse. Baker scoorde, hoe kan het ook anders, via een prachtige vrije trap. Zijn doelpunt betekende de 1-1 tegen FC Groningen in de wedstrijd die later met 2-1 werd gewonnen door Vitesse. Baker krijgt een 7.38 voor zijn optreden. Tot slot zien we ook Lasse Schöne terug. Hij faalde in het duel met FC Utrecht niet vanaf elf meter en won met zijn Ajax uiteindelijk met 3-2 van de Utrechters.

Defensie

De driemans defensie wordt gevormd door Spartaan Michel Breuer, Ajacied Davinson Sánchez en Feyenoorder Eric Botteghin. Breuer maakte voor Sparta zijn eerste goal in de Eredivisie en hield FC Twente daarmee opeen 1-1 gelijkspel. Sánchez en Botteghin scoorden niet, maar zijn met een 7 en een 6.75 wel verkozen tot de beste verdedigers van de afgelopen speelronde.

Door: Thomas Mulder

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner