05.10.2016 19:39

Willem II wil vandalen weren uit stadion

Een rel ontstaat op de tribunes van het Koning Willem II Stadion nadat Feyenoord via Renato Tapia op 0-2 is gekomen. (02-10-2016)
Een rel ontstaat op de tribunes van het Koning Willem II Stadion nadat Feyenoord via Renato Tapia op 0-2 is gekomen. (02-10-2016)

Willem II is op zijn zachtst gezegd niet blij met het gedrag van enkele Tilburgse supporters. Zij misdroegen zich afgelopen zondag tijdens het duel met Feyenoord. "Dit past niet bij Willem II", aldus algemeen directeur Berry van Gool.

"Dat is heel frustrerend. Het past niet bij Willem II. We hopen al degenen die zich misdragen, zo snel mogelijk te identificeren. Alleen kennen we ze nog niet allemaal. Dat maakt het lastig", vertelt Van Gool tegenover Voetbal International. "Elke vorm van geweld keuren wij af. Mensen die zich op zo'n wijze misdragen, willen wij nooit meer zien."

Tijdens de wedstrijden tegen Feyenoord brak bij de 0-2 van de Rotterdammers chaos uit in het Koning Willem II-stadion. Nadat Renato Tapia zijn ploeg op 0-2 had gezet, gingen Tilburgse fans verhaal halen bij enkele juichende Feyenoorders. Daarbij kregen enkele supporters rake klappen. Een fan werd zelfs van de tribune gegooid. Enkele raddraaiers hebben inmiddels een stadionverbod gekregen.

De kans is groot dat Willem II gestraft wordt voor de ongeregeldheden. Het is namelijk in de korte tijd het tweede incident in Tilburg. Tijdens het duel met NAC in de play-offs kwamen Willem II-fans na afloop het veld op. Er loopt nog een strafonderzoek naar die wedstrijd. Als de Tilburgse club een wedstrijd zonder publiek moet spelen, kost dat veel geld.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner