08.10.2016 13:53

Streppel blij met competitiestart Heerenveen

SC Heerenveen-trainer Jurgen Streppel tijdens het competitieduel met NEC Nijmegen. (20-08-2016)
SC Heerenveen-trainer Jurgen Streppel tijdens het competitieduel met NEC Nijmegen. (20-08-2016)

SC Heerenveen is het nieuwe Eredivisie-seizoen uitstekend gestart. De ploeg van trainer Jurgen Streppel speelt aantrekkelijk voetbal en staat na acht duels op een keurige vierde plaats. De van Willem II overgekomen oefenmeester is blij met hoe zijn ploeg zich manifesteert.

Heerenveen verloor dit seizoen pas één wedstrijd en speelde voor de interlandperiode gelijk tegen landskampioen PSV. In die wedstrijd kwamen de Friezen goed weg. "We hebben de wind een beetje mee", bekent Streppel op de officiële website van Heerenveen. "We halen veel punten, de manier van spelen bevalt goed. De mensen zijn enthousiast, dus het is nu heerlijk om bij Heerenveen te werken."

Streppel krijgt de complimenten voor de manier waarop hij zijn ploeg laat spelen. Daar is de oefenmeester vanzelfsprekend blij mee. "Heerenveen wil graag herkenbaar en attractief voetbal spelen, we willen graag de mensen vermaken. Dat sluit naadloos aan bij mijn visie: om via goed voetbal, positiespel en aanvallend voetbal de mensen te vermaken."

De aanval van Heerenveen loopt momenteel als een trein. Reza Ghoochannejhad, Arber Zeneli en smaakmaker Sam Larsson maken de laatste weken een uitstekende indruk. Volgens Streppel een gevolg van een goed selectiebeleid bij de Friese club. "We zijn met de scouting op zoek gegaan naar een aantal spelers dat de club beter kon maken. Maar we moeten niet vergeten dat hier al een heleboel grote talenten liepen", besluit de 47-jarige trainer.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner