09.10.2016 09:36

Toornstra niet bang voor terugkeer van Elia

Jens Toornstra opent halverwege de eerste helft de score bij de wedstrijd Feyenoord - FC Twente. (14-08-2016)
Jens Toornstra opent halverwege de eerste helft de score bij de wedstrijd Feyenoord - FC Twente. (14-08-2016)

Jens Toornstra is momenteel één van de sterkhouders bij Feyenoord. De middenvelder speelt de laatste tijd als verkapte buitenspeler in het elftal van Giovanni van Bronckhorst. De verwachting was dat Toornstra, na de tijdelijke komst van Steven Berghuis, nauwelijks nog speeltijd zou krijgen.

"Dat schreef iedereen. Maar ik heb alles gespeeld", vertelt Toornstra in het Algemeen Dagblad. De 27-jarige middenvelder miste tot nu toe geen enkele minuut in de Eredivisie en Europa League. Vorig jaar kwam Toornstra rond deze tijd nauwelijks in actie voor Feyenoord. "Het liep bij mij een periode gewoon wat minder, zo eerlijk moet je ook zijn. En als je dan naast het elftal komt te staan en de ploeg gaat draaien, dan krijg je niet meteen de kans om terug te keren", blikt Toornstra terug.

Feyenoord haalde deze zomer Berghuis op huurbasis van het Engelse Watford FC. Voor de buitenwereld leek het daarom zeker dat Toornstra opnieuw weinig speelminuten zou krijgen dit seizoen. Dat heeft de rechtspoot zich wel aangetrokken. "Ik ben eerlijk: het is nooit lekker als er iemand wordt gehaald die op jouw positie moet gaan spelen. En ook nog eens iemand die heel veel kwaliteiten heeft, want Steven Berghuis is natuurlijk een prima voetballer. Maar wel een compleet ander type dan ik."

Door een schouderblessure van Eljero Elia staat Toornstra momenteel als linksbuiten geposteerd, maar eerstgenoemde is op de weg terug en is alweer aangesloten bij de groepstraining. "Straks is er inderdaad waarschijnlijk weer volop keuze voor de trainer. Maar als je naar mijn eerste serie wedstrijden kijkt, heb ik toch iets neergezet. Noem het maar een luxeprobleem."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner