10.10.2016 17:16

Fins international in winter naar Sparta

Sparta vult de selectie in de winterstop aan met Janne Saksela. De 23-jarige international van Finland komt over van Rovaniemen Palloseura, een club uit de hoogste divisie van Finland. Saksela ondertekent een contract tot medio 2019 bij de Rotterdamse Eredivisionist.

"Janne kan op de rechterkant op alle posities uit de voeten. Tijdens onze gesprekken met hem is gebleken dat hij ambitieus, hardwerkend en leergierig is. Hij wil zich graag ontwikkelen en kan na Sparta nog een volgende stap maken in zijn loopbaan", aldus Sparta-trainer Alex Pastoor.

Ook Saksela is verheugd met zijn transfer naar Rotterdam. "Ik heb vandaag kennis gemaakt met meerdere mensen van de club. Met de trainer had ik al gesprekken gevoerd en ik kijk er naar uit om in december mijn aandacht volledig op Sparta te richten. De komende periode wil ik goed afsluiten bij RoPS in Finland."

Saksela traint vanaf december mee bij Sparta en is vanaf januari inzetbaar. Zondag deed Saksela nog de gehele WK-kwalificatiewedstrijd van Finland tegen Kroatië mee. Finland verloor met 0-1.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner