11.10.2016 11:01

Oosterwijk: "Is alleen maar goed voor ons"

Jari Oosterwijk (m.) vecht zich langs Guram Kashia (l.) en Maikel van der Werff (r.) tijdens het competitieduel FC Twente - Vitesse (25-09-2016).
Jari Oosterwijk (m.) vecht zich langs Guram Kashia (l.) en Maikel van der Werff (r.) tijdens het competitieduel FC Twente - Vitesse (25-09-2016).

Jari Oosterwijk wist niet wie Enes Ünal was, maar is blij dat de Turkse spits het goed doet. Het resultaat is echter dat Oosterwijk zijn basisplaats bij FC Twente kwijt is, maar desondanks is hij tevreden over de samenwerking met Ünal.

"Ik kende hem niet", aldus Oosterwijk tegenover FOX Sports. "Maar dat hij het zo goed doet en blijft scoren, is alleen maar goed voor ons. Als hem dat even niet lukt, zal ik er staan. We zijn teamgenoten en helpen elkaar. We kunnen ook allebei op een andere positie uit de voeten. Maar dat is aan de trainer. Of samen in de spits, natuurlijk."

Oosterwijk had vorig seizoen nog een basisplaats, maar in februari onderging hij vanwege hartritmestoornissen een operatie. "Ik ben heel blij dat ik die operatie heb laten doen. Nu raakt mijn hart niet meer uit zijn ritme. Dat geeft meer rust en energie. Het was niet schadelijk, maar wel hinderlijk. Het zit in je achterhoofd en het maakt je moe."

Vrijdagavond speelde de spits op het trainingscentrum van FC Twente een competitiewedstrijd namens Jong FC Twente tegen Jong AZ Alkmaar (2-3 nederlaag). "Ja, de omstandigheden zijn dan anders. Het is een groot verschil met het spelen in een vol stadion. Maar je kunt er niet zoveel mee. Je kunt excuses zoeken als het niet loopt, maar daar heb je niets aan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner