12.10.2016 19:29

Van Beek voelt zich weer goed na voetblessure

Feyenoord-verdediger Sven van Beek tijdens de eerste training van het nieuwe seizoen. (26-06-2016)
Feyenoord-verdediger Sven van Beek tijdens de eerste training van het nieuwe seizoen. (26-06-2016)

De rentree van Sven van Beek in de hoofdmacht van Feyenoord nadert met rasse schreden. De verdediger maakte dinsdag minuten tijdens de eerste wedstrijd van de Premier League International Cup. De Rotterdammers verloren met 2-0 bij Swansea City.

Van Beek raakte in de voorbereiding op het nieuwe seizoen geblesseerd aan zijn voet. Een kwetsuur die hem lange tijd parten heeft gespeeld. De geboren Rotterdammers moest daardoor ook de eerste maanden van het seizoen aan zich voorbij laten gaan, maar is inmiddels hersteld van zijn blessure.

Tegen Swansea City maakte Van Beek opnieuw speelminuten en dat ging niet onverdienstelijk. "Ik denk dat ik een prima wedstrijd heb gespeeld", liet de 22-jarige verdediger weten voor de camera's van Feyenoord TV. "Alleen jammer van de uitslag. Over mijn eigen prestatie mag ik wel tevreden zijn."

Roy Makaay, trainer van Jong Feyenoord, vond dat er meer had ingezeten voor zijn ploeg. Ondanks de nederlaag was Van Beek toch tevreden na afloop van het duel. "Ik draai goed mee met de rest van de jongens. Of ik mijn oude ritme weer helemaal te pakken heb, weet ik niet. Ik voel me goed en het gaat steeds beter."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner