13.10.2016 13:52

Beveiliging Willem II aangescherpt na rellen

Willem II neemt naar aanleiding van de rellen die bijna twee weken geleden in het Koning Willem II plaatsvonden enkele maatregelen. Supporters van Willem II raakten slaags met een aantal Feyenoord-fans, die hadden plaatsgenomen op de thuistribune.

"Uit gesprekken met onze supporters hebben we gezamenlijk geconcludeerd dat dit nooit weer mag gebeuren. Om dergelijke taferelen in de toekomst te voorkomen, worden vooralsnog de volgende maatregelen genomen", zegt algemeen directeur Berry van Gool in de nieuwsbrief van de Tilburgers.

Een van de maatregelen is dat er tijdens de thuisduels met Ajax, PSV en Feyenoord meer beveiligers worden ingezet. Willem II heeft geconstateerd dat als een van de clubs van de traditionele top drie op bezoek komt, er ook vaker supporters van de bezoekende club een toegangsbewijs voor een van de thuisvakken aanschaffen.

Beveiligers krijgen daarnaast de instructie van Willem II om actiever om te gaan met meldingen van ongepast gedrag. "Bij provocatie, geweld of ander onaceptabel gedrag worden supporters zonder pardon van de tribune verwijderd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner