14.10.2016 13:47

Riedewald accepteert reserverol en klaagt niet

Peter Bosz noemde Jaïro Riedewald een maand geleden nog 'de enige echte nummer zes' in de selectie van Ajax. De middenvelder werd echter kort daarna door Lasse Schöne uit de basis verdrongen. Riedewald laat zich echter niet zomaar uit het veld slaan en is erop gebrand om zijn basisplek te heroveren.

Dat de twintigjarige Riedewald zijn basisplaats verloor, zag hij niet aankomen. "In de bekerwedstrijd tegen Willem II wilde de trainer wat reserves aan het werk zien en kreeg een aantal andere basisspelers en ik rust. Maar na vier wedstrijden ben ik nu wel uitgerust, hoor", glimlacht de Ajacied, die ook als verdediger uit de voeten kan. "Nee, ik heb nooit om uitleg gevraagd. Waarom niet? Ik wil niet klagen, ga gewoon nog harder vechten voor een basisplaats."

Riedewald laat aan De Telegraaf weten dat hij zich op zichzelf richt en niet naar zijn concurrenten kijkt. "Met Kenny Tete en Riechedly Bazoer kwamen we vorig seizoen vast in het eerste en hadden we dit jaar grootse plannen om iets moois neer te zetten. Nu zit het even tegen en moeten we elkaar steunen op moeilijke dagen en motiveren om het de trainer nóg moeilijker te maken."

"Ik weet zeker dat we hem (Bosz, red.) zullen overtuigen dat we gewoon in het elftal horen", aldus Riedewald, die het echter niet ziet zitten om als linksback terug te keren in de basis. "Maar als ik me via de linksbackplaats weer terug in het elftal kan spelen, moeten we het daar nog maar eens over hebben."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner