14.10.2016 16:07

Goede start geeft Toornstra zelfvertrouwen

Jens Toornstra is bijna niet meer weg te denken uit het basisteam van Feyenoord. De middenvelder, die ook als buitenspeler uit de voeten kan, is het seizoen sterk begonnen en mocht zich tijdens de interlandperiode kort melden bij het Nederlands elftal.

"Ik speel nu met veel meer zelfvertrouwen", vertelt de 27-jarige Toornstra in gesprek met de NOS. "Het team staat goed en voor een individuele speler is het dan makkelijker om jezelf te laten zien. Ik weet hoe goed ik kan spelen. Het is een tijd minder gegaan, maar nu zit ik aan de goede kant."

Toornstra behoorde in eerste instantie niet tot de selectie van bondscoach Danny Blind, maar mocht zich door het wegvallen van Luciano Narsingh alsnog melden bij Oranje. "Dat was een bevestiging voor mij en heeft me ook weer extra zelfvertrouwen gegeven. Elke keer als ik erbij mag zijn, is dat heel mooi voor mij."

Toornstra maakte in acht wedstrijden drie goals in de Eredivisie en heeft daarmee zijn doelpuntenaantal van vorig seizoen al verbeterd. Zodra Eljero Elia terugkeert van een blessure, zit trainer Giovanni van Bronckhorst opgezadeld met een luxeprobleem. De Feyenoord-coach heeft dan met Elia, Toornstra en Steven Berghuis drie spelers voor twee posities.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner