15.10.2016 10:59

Oud-doelmannen: "Jones lekker laten staan"

Doelman Brad Jones (m.) laat teamgenoot Karim El Ahmadi (l.) schrikken, maar met zijn actie voorkomt hij wel dat Erik Falkenburg (r.) gevaarlijk kan worden. (02-10-2016)
Doelman Brad Jones (m.) laat teamgenoot Karim El Ahmadi (l.) schrikken, maar met zijn actie voorkomt hij wel dat Erik Falkenburg (r.) gevaarlijk kan worden. (02-10-2016)

De situatie onder de lat bij Feyenoord is nu nog duidelijk, met Brad Jones als eerste keuze. Maar Kenneth Vermeer keert in dit seizoen terug van zijn blessure, waarna de Rotterdammers moeten kiezen. Als het aan Piet Schrijvers ligt blijft Jones keepen.

Vermeer liep voor het seizoen begon een zware achillespeesblessure op. De voormalig eerste doelman van Feyenoord werd niet voor de winterstop terugverwacht, waarna de Rotterdammers de transfermarkt op gingen. Jones werd transfervrij gehaald en sinds de Australiër op doel staat, kreeg Feyenoord nog maar twee doelpunten tegen in de Eredivisie.

"Dat zegt genoeg. Jones is rustig en heerst in het hele zestienmetergebied", stelt Schrijvers in gesprek met het Algemeen Dagblad. De oud-goalie van onder andere FC Twente, Ajax en PEC Zwolle weet wel wat Giovanni van Bronckhorst moet doen als Vermeer terugkeert. "Jones lekker laten staan. De situatie handhaven tot het einde van het seizoen en dan zoeken naar een oplossing voor de lange termijn. Jones maakt zoveel indruk."

Ook Joop Hiele, die ruim driehonderd wedstrijden keepte voor Feyenoord, is enthousiast over Jones. "Vorig seizoen zag je bij NEC al wat hij in huis had. En bij Feyenoord laat hij dat ook gewoon zien. Hij is rustig, straalt dat ook uit. Zijn verdedigers voelen dat." Dat kan Harald Wapenaar beamen. "Hij heeft een eigen stijl, durft ver zijn doel uit te komen bij voorzetten en bokst ballen met zijn vuisten weg. Je ziet die verdedigers van Feyenoord denken als de bal hoog richting het doel van Feyenoord wordt geslingerd: 'prima, die is voor Brad'."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner