15.10.2016 15:22

Van der Heijden vol vertrouwen bij hervatting

Jan-Arie van der Heijden maakt zich op voor een belangrijke periode met Feyenoord. De verdediger richt zich na de interlandperiode op de aanstaande Klassieker in de Eredivisie en de komende duels in de groepsfase van de Europa League.

Tijdens de voorbije interlandweken hadden de meeste selectiespelers van Feyenoord het rustig. "Ik ben een paar dagen weg geweest", vertelt Van der Heijden voor de camera's van Feyenoord TV. "Ik heb me opgeladen om weer een drukke periode in te gaan. Het is sowieso wel lekker om de kleine pijntjes even weg te laten trekken en je krijgt weer veel zin om te voetballen."

Zondagmiddag neemt de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst het in De Goffert op tegen NEC Nijmegen. Vorig seizoen verloor Feyenoord die wedstrijd en begon een periode van vele achtereenvolgende nederlagen, maar volgens Van der Heijden heeft dat totaal geen invloed. "Daar hebben we het niet over, het is een nieuw jaar. We hebben wel al veel interviews gehad waarin dat werd aangehaald. We focussen ons nu gewoon op dit seizoen", laat de Feyenoord-verdediger weten. 

Feyenoord heeft na acht wedstrijden nog geen puntverlies opgelopen. Het is een droomstart voor de Rotterdammers, die drukke weken tegemoet gaan. "Ik heb er alle vertrouwen in. We zijn in goede vorm. Iedereen (internationals, red.) is ongeschonden teruggekomen en we hebben goed getraind. Als we ons goed voorbereiden heb ik er alle vertrouwen in", besluit de 28-jarige Van der Heijden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner