16.10.2016 10:23

Schaars kritisch na zege op Groningse rivaal

Op bezoek bij FC Groningen was sc Heerenveen zaterdagavond met 0-3 te sterk. De verhitte derby kon aanvoerder Stijn Schaars, ondanks de zege, niet geheel bekoren.

"FC Groningen speelde opportunistisch en wij hadden toch wel wat moeite met hun buitenspelers en de mensen die naar binnen trokken. We hadden het niet altijd onder controle, maar gelukkig keepte Erwin Mulder attent", begint de middenvelder tegenover Voetbal International.

Al na zeven minuten stonden de bezoekers op voorsprong. "Of het geluk dan met je is, weet ik niet, maar we zaten meteen goed in de wedstrijd." Toen de Groningers even later een rode kaart kregen, wisten de Friezen het voordeel van een man meer niet uit te buiten. "Dat deden we niet goed, we speelden wel met vertrouwen, maar juist dan moet je meer durf tonen en naar voren spelen."

"Dat is een puntje dat we mee moeten nemen naar de komende wedstrijden. Het kwam ook omdat Groningen niet wilde en dan oogt het inderdaad een beetje saai. Niet alles ging goed, maar we winnen met 3-0, waar hebben we het dan over?", aldus Schaars.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner