16.10.2016 22:24

Excelsior baalt van gemiste kansen tegen Roda

Mike van Duinen (r.) krijgt namens Excelsior een grote kans, maar stuit op de uitkomende Roda JC-doelman Benjamin van Leer (m.). (16-10-2016)
Mike van Duinen (r.) krijgt namens Excelsior een grote kans, maar stuit op de uitkomende Roda JC-doelman Benjamin van Leer (m.). (16-10-2016)

Excelsior ging zondagmiddag in eigen huis onderuit tegen Roda JC (0-1). De Kralingers kregen meer dan voldoende kansen om zelf tot scoren te komen, maar het vizier stond niet op scherp.

"Met name de eerste helft was het enige verwijt dat ik mijn ploeg kon maken, dat we de kansen niet hebben afgemaakt", aldus trainer Mitchell van der Gaag. "Na rust was de eerste halve kans ook voor ons via Kevin Vermeulen, maar daarna zag je het wegebben. Na het doelpunt van Roda JC moesten we in de achtervolging. Dan hoop je dat de bal een keer goed valt, maar dit was zo’n wedstrijd waarin dat niet gebeurde."

De gemiste kansen komen voor een deel op het conto van spits Mike van Duinen. Van Duinen liet meerdere kansen onbenut en is schuldbewust. "Ik weet dat ik een doelpunt had moeten maken.Daarna hebben wij nog meer kansen gehad, maar die gingen er ook niet in. In dat opzicht zat het ons vandaag niet mee. We zijn terug op aarde. We hebben drie keer achter elkaar verloren en moeten nu beseffen dat we ons niet achter de goede start meer kunnen verschuilen", aldus Van Duinen op de clubsite.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner