17.10.2016 20:27

Streppel: "Moeten wel normaal blijven doen"

Jurgen Streppel vermaakt zich tijdens de wedstrijd tussen NEC en sc Heerenveen. De Friezen verliezen het duel wel met 2-1. (20-08-2016)
Jurgen Streppel vermaakt zich tijdens de wedstrijd tussen NEC en sc Heerenveen. De Friezen verliezen het duel wel met 2-1. (20-08-2016)

Jurgen Streppel is sinds afgelopen zomer actief als trainer van sc Heerenveen. Afgelopen seizoen streed de oefenmeester met Willem II tegen degradatie, maar bij de Friese club gaat het voorlopig crescendo. Streppel is trots op de uitstekende start van zijn team.

Heerenveen boekte tegen FC Groningen alweer de vijfde zege van het seizoen en staat momenteel op een derde plaats in de Eredivisie. De Friezen zijn op doelsaldo landskampioen PSV gepasseerd. "Het is geweldig", vertelt Streppel met een grote glimlach aan de Leeuwarder Courant. "Maar het is allemaal nog wel heel broos."

Streppel wijst op het gevaar van schorsingen, blessures en het vertrek van goede spelers in de toekomst. De oefenmeester is blij dat hij kan beschikken over een brede selectie. Zo hebben Simon Thern, Morten Thorsby, Luciano Slagveer, Younes Namli en Henk Veerman momenteel geen basisplaats, maar hebben ze daar wel de kwaliteiten voor. "Het is belangrijk om iedereen binnenboord te houden. Daarom zitten we er ook bovenop."

Volgens de trainer van Heerenveen is het belangrijk om wel bescheiden te blijven en niet te denken dat het allemaal wel vanzelf gaat. Gemakzucht is volgens Streppel geen optie. "We hebben een paar jongens die al het nodige hebben meegemaakt en weten hoe het werkt, zoals Schaars en Reza. Maar er komen natuurlijk moeilijkere tijden. Ook dan moeten we normaal blijven doen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner