17.10.2016 21:00

Jones haalt opgelucht adem na forse blunder

Feyenoord-doelman Brad Jones baalt van zijn blunder tegen NEC. De doelman gaat in de fout bij de 1-0 voor de thuisploeg. (16-10-2016)
Feyenoord-doelman Brad Jones baalt van zijn blunder tegen NEC. De doelman gaat in de fout bij de 1-0 voor de thuisploeg. (16-10-2016)

Brad Jones maakte afgelopen weken een uitstekende indruk als doelman van Feyenoord, maar maakte tegen NEC een forse blunder. De sluitpost zag er niet goed uit op een schot van Mohamed Rayhi en daardoor kwam de thuisploeg op voorsprong.

"Het lag niet aan nervositeit of zoiets", laat een balende Jones weten in gesprek met FOX Sports. "Dit kan nu eenmaal gebeuren, ook dat hoort bij het leven van een keeper. Ik moet niet in paniek raken, maar juist reageren door gefocust te blijven en mijn afspraken na te komen. Met mijn ervaring is het overigens wel een stuk makkelijker schakelen na een fout dan voor een jonge keeper."

Uiteindelijk bleek de blunder van Jones niet cruciaal: invaller Michiel Kramer schoot de Rotterdammers in de blessuretijd alsnog naar de winst in Nijmegen. Daardoor werd de terugkeer van Jones bij zijn oude club toch nog succesvol. "Het is leuk om de mensen bij NEC weer even gedag te zeggen. NEC is een fantastische club met geweldige mensen, al had ik natuurlijk het liefst wel de nul gehouden..."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner