17.10.2016 21:31

"Dat is natuurlijk puur geluk van Feyenoord"

Ajax-trainer Peter Bosz is zichtbaar ontevreden tijdens het thuisduel met FC Utrecht. (02-10-2016)
Ajax-trainer Peter Bosz is zichtbaar ontevreden tijdens het thuisduel met FC Utrecht. (02-10-2016)

Ajax won zondagmiddag met 0-2 van ADO Den Haag, maar liep niet in op koploper Feyenoord. De Rotterdammers wonnen in de slotfase bij NEC. Volgens Ajax-trainer Peter Bosz was de nipte zege van de aartsrivaal puur geluk.

Dus bleef de achterstand van Ajax op Feyenoord vijf punten. Bosz maakt zich in het geheel niet druk over het verschil. "Het interesseert me niet zo heel veel hoe het er nu voorstaat, het gaat om die laatste speeldag, de 34ste speeldag", zegt de oefenmeester in gesprek met Ajax TV. "Ik denk dat iedereen zijn portie geluk en pech over het seizoen uitgesmeerd zal krijgen en dat uiteindelijk de beste kampioen zal zijn."

"Dit is natuurlijk geluk geweest van Feyenoord, dat ze zo laat twee doelpunten weten te maken zonder in het begin overtuigend gespeeld te hebben", zegt Bosz over de late doelpunten van Nicolai Jørgensen en invaller Michiel Kramer. "We hebben daar een groot deel van in de bus kunnen zien. Dit geluk hebben ze gehad, een andere keer zal het misschien tegenzitten." Komende zondag gaat Ajax op bezoek in De Kuip voor De Klassieker tegen Feyenoord. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner