17.10.2016 21:59

Geen sprake van Vergoossen-effect bij Roda JC

Christian Kum maakt minuten bij Roda JC. De verdediger heeft een basisplaats in het duel met Vitesse. (20-08-2016)
Christian Kum maakt minuten bij Roda JC. De verdediger heeft een basisplaats in het duel met Vitesse. (20-08-2016)

De opluchting bij Roda JC Kerkrade was zondag ongekend groot. De ploeg van trainer Yannis Anastasiou won met 0-1 van Excelsior en verliet daardoor de laatste plaats in de Eredivisie. David Boysen maakte het eerste doelpunt van Roda in bijna 600 minuten.

"Ik was op dat moment vooral opgelucht", laat Roda-verdediger Christian Kum weten in gesprek met FOX Sports. "Uit statistieken bleek dat we best wat kansen creëren, maar ze moeten er wel een keer in gaan. Dat ging in de vorige wedstrijden heel moeilijk. Dus ja, ik ben meteen na die goal naar Boysen toegegaan."

Roda droeg de rode lantaarn weer over aan PEC Zwolle, dat een slechter doelsaldo heeft. De eerste zege van het seizoen werd behaald in de week dat Sef Vergoossen werd aangesteld als technisch adviseur. Volgens Kum is het flauwekul om over een Vergoossen-effect te spreken. "Ja. Hij is hier één keer geweest. Heeft iedereen een handje gegeven. Hij heeft zich alleen voorgesteld, verder is er niets gezegd. Daarna hebben wij hem niet meer gezien. Dus ik denk niet dat zijn effect nu zo groot is."

"Hij is iemand die ervaring heeft op een hoger niveau en die ervaringen deelt. Als dat in het belang van de club is, moeten ze dat vooral doen", stelt Kum. "Ik denk niet wat wij heel veel met hem te maken krijgen. Ze hebben al gezegd dat het niet zo zal gaan als bij Feyenoord (waar Dick Advocaat vorig seizoen op het trainingsveld Giovanni van Bronckhorst bijstond, red.). Minder dicht op de groep, inderdaad."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner