18.10.2016 19:30

Beroerde prestaties baren Groningen zorgen

Met slechts zes punten uit negen wedstrijden is FC Groningen het seizoen belabberd begonnen. De Groningers gingen het afgelopen weekend in de noordelijke derby nog met 0-3 onderuit tegen sc Heerenveen. Algemeen directeur Hans Nijland betreurt de ondermaatse resultaten.

In een nieuwsbrief gericht aan de supporters geeft Nijland aan dat hij enorm baalt van de beroerde sportieve prestaties. "Die zijn tot nu toe onder de maat. Dit baart ons zeker zorgen. Zondagochtend hebben we hierover direct met elkaar intern gesproken. Spelers en staf hebben zaken naar elkaar toe uitgesproken en besproken. Wij hebben met elkaar de absolute overtuiging dat de huidige selectie beter kan. Dat vertrouwen is er."

Nijland baalt ervan dat een deel van de aanhang zich misdroeg tijdens het duel met de rivaal uit Heerenveen. "Een klein deel van de aanhang vond het nodig spreekkoren aan te heffen en voorwerpen op het veld te gooien. Wij hebben heel veel begrip voor het uiten van emoties, maar dit hoort niet en past niet bij FC Groningen. Het dupeert de club, want ons staan mogelijk sancties te wachten en dat moeten we met elkaar niet willen. Hierbij is niemand gebaat."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner