19.10.2016 09:30

TvdW: Schaars neemt zijn team aan de hand

Elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Op basis van deze verzamelde cijfers komen wij met een Team van de Week. Het gemiddelde cijfer per speler staat vermeld in de spelersranking, waarbij we aan het eind van het seizoen de balans opmaken.

Stijn Schaars vervult een belangrijke rol binnen de selectie van sc Heerenveen. De aanvoerder is de meest ervaren speler en zoals een ervaren speler betaamt neemt hij het jonge gros mee aan de arm. Dat is ook terug te zien in het Team van de Week. SC Heerenveen won de Derby van het Noorden van FC Groningen. Schaars scoorde niet, maar was van onschatbare waarde voor de Friezen.

Arber Zeneli kwam wel tot scoren, zoals de aanvaller al vaker deed dit seizoen. Op aangeven van Pelle van Amersfoort opende hij in de zevende minuut de score. Zowel Zeneli (7.25) als Van Amersfoort (7) als ook Schaars (8) keren terug in het Team van de Week. Datzelfde geldt voor verdediger Jerry St. Juste. De jonge centrale stopper leverde de assist bij de 0-2 van sc Heerenveen en krijgt voor zijn optreden een 7.25.

Schöne, Sánchez en Baker zekerheidjes

Net als vorige week staan Ajacieden Lasse Schöne en Davinson Sánchez ook na afgelopen speelronde weer in het Team van de week. Schöne leek eerder dit seizoen op een zijspoor te zijn beland. In de eerste weken kwam de Deen onder trainer Peter Bosz amper in actie. Toch lijkt de spelmaker nu van onschatbare waarde. Schöne leverde de assist op Davy Klaassen bij de 0-1 van Ajax tegen ADO Den Haag. Hij krijgt een zeven voor zijn optreden.

Dat is net iets lager dan zijn teamgenoot Sánchez, die ook niet meer weg te denken is uit de basiself van de Amsterdammer. De Colombiaan laat zien zijn investering waard te zijn en lijkt elke week sterker te spelen. De centrale verdediger krijgt een 7.38 als cijfer. Naast Sánchez en Schöne kunnen we ook Vitesse-middenvelder Lewis Baker tot de zekerheidjes rekenen in het Team van de Week. De middenvelder schoot prachtig raak in het duel met AZ en krijgt een 7.13.

PSV en Feyenoord ontbreken

Waar voorbije weken PSV en Feyenoord nog nadrukkelijk aanwezig waren, worden die spelers deze week wel gemist. PSV kwam niet verder tegen dan een 1-1 tegen Heracles, mede dankzij het goede optreden van doelman Bram Castro. Hij is veruit de beste doelman van de afgelopen speelronde. Dan blijven er nog drie spelers over die niet genoemd zijn: Giovanni Troupée is daar één van. De jonge verdediger maakte de openingstreffer namens FC Utrecht en krijgt een 6.88.

Tot slot twee aanvallers die beiden het doel tot twee keer toe wisten te vinden: Fran Sol en Robert Mühren. Sol scoorde twee keer tegen Sparta Rotterdam en bezorgde de Tilburgers een puntje. Mühren scoorde tweemaal tegen Vitesse en is de beste aanvaller van afgelopen weekend, hij krijgt een 7.83 toegewezen. Dat is net iets meer dan Willem II-aanvaller Sol, die een 7.25 kreeg.

Door: Thomas Mulder

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner